FlestLesere - Uten deg skjer det ikke!

Denne bloggen er startet som et prosjekt. Prosjektet gikk ut på å starte en blogg i motsatt ende av de fleste toppbloggene, nemlig ved å først uttale målet, deretter peilie ut kursen. Målet med denne bloggen er å få flest lesere. Er det realistisk? Kontakt: sk.bech@live.no


Bloggdesign fra RRH Webdesign

  • 17.07.2014

Kan du Google?

For få flest lesere - virkelig flest, da er en av greiene søkemotoroptimalisering . altså å kjenne Google.

* JEG GIR BORT EN IPHONE - HER  

Ikke så utbredt i bloggverdenen har jeg inntrykk av, i allefall ikke det å følge disse reglene slavisk, nettopp fordi man ikke ivrer så veldig etter å ta de ekstra leserne med seg på lasset.
Men ettersom jeg gjør det, så har jeg sjekket ut konseptet "Søkemotoroptimalisering". Jeg har tatt en titt på dette mystiske verktøyet, som jeg håper kan bidra på flestlesere.blogg.no

For å ta det første først - søkemotoroptimalisering brukes med god grunn ikke så veldig aktivt av bloggere, fordi bloggere flest ikke selger et spesielt produkt på bloggen sin, og ikke tar inn bestemte klikk osv. Likevel kan det være smart å ha det, i forhold til enkelte artikler eller nyhetssaker man skriver om, som er relevante eller gode erfaringer for andre mennesker. Er man god på søkemotoroptimalisering blir det enkelt å finne igjen disse i google.

Hva er det SEO (søkemotoroptimalisering?

Søkemotoroptimalisering er å benytte metoder som gjør slik at din nettside eller flere oppnår bedre synlighet eller "ranking" på søkemotorens resultatsider. (wikipedia) 

Jeg anbefaler boken "Grunnbok i Google søkemotoroptimalisering som jeg snart er ferdig med. Her er de tipsene jeg har snappet opp derifra. Har ikke brukt mange av de selv, men jeg kommer til å teste ut noen etterhvert for å sjekke effekten.

Hva er viktig for god SEO?

1. Godt tekstinnhold og et googlevennlig system.

Dette går på web-arkitetekturen din, forståelsen av SEO i forhold til alt du gjør fra designoppbygning, hva du kaller kategoriene dine, hvor konsekvent du er på enkelte ting. I det hele tatt basisen, men også det vanskeligste. Alt dette må være på plas / stabilt for å kunne lykkes i Google. "Å lykkes i Google" er typ å havne på side 1 i stedet for side 7 på de samme søkeordene som en annen person. 

2. Søkeordidentifisering.

Du må være flink til å velge ordene i tekstene dine. Dette har for eksempel ikke jeg lagt mye vekt på i min blogg enda, men det er aldri for sent å begynne / redigere. Her gjelder det å feks bruke søkeordet man vil bli søkt opp på i tittel og gjerne flere ganger i teksten for å vise google at det er viktig. 

Feks: Du har skrevet en tekst om hvordan man lager brunost. La dette komme tydelig frem, og ikke kall innlegget for "Slik lages favoritten min". Da vil ikke de som lurer på hvordan man lager brunost finne frem. (ikke at det er lett å lage brunost)

3..Innholdsoptimering.

Kanskje det vanskeligste punktet - også fordi det er et kapittel jeg bare har skrevet. Stikkordene er innholdoptimering og stikkordsimplementering.

4. Linkpopularitet.

Dette er faktisk noe mange bloggere driver med. Altså linker til hverandre. Dette kan hjelpe deg MYE i google, dersom du følger de tre trinnene nedenfor, og gjør deg gjenkjennelig i google. Har du da i tillegg 10-30 blogger som peker mot din side, og som skriver om litt av det samme som deg (og har en del lesere) så vil Google oppfatte din blogg som en viktig blogg å finne i sitt system. Derfor er linking viktig, men ikke så viktig hvis ikke resten av bloggen din er klar for å bli synlig i Google.

Håper tipsene var til hjelp. Bare kommenter eller send melding om du lurer på noe.

Har du forsøkt å lære deg SEO?

Jonas

 #hvordan # #lesere #høyere #lesertall  #blogg #penger #prosjekt #topplista #seo #google

6 kommentarer

Emilie - jente på deltid 17.07.2014 kl.20:33

Det er jo noe å tenke på. Vi bloggere selger jo en vare vi også: oss selv...

...og her slutter kommentaren min, før anklagene om prostitusjon kommer haglende.

Hookvalley 17.07.2014 kl.20:42

Oj så spennende, dette har jeg ikke prøvd før, og ikke tenkt over heller faktisk :)

Therese Isabell Bråthen 17.07.2014 kl.22:00

Har ikke tenkt over det, å ikke skjønte jeg så mye av det heller ! :) hehe

ingrid 18.07.2014 kl.05:51

Har hørt litt om det før, men kan nok bli bedre å bruke det, ja :)

Erik Eriksen 18.07.2014 kl.16:01

Google er et veldig effektivt verktøy hvis man klarer å beherske det:) Jeg har selv jobbet flere år i et mediebyrå med Google, alt fra å legge opp adwords, seo, local osv..

Et veldig enkelt og populært produkt for spesielt bedrifter. Men det er bra for bloggere også, men kan fort koste litt hvis det er søkeord som er godt brukt..
Erik Eriksen: Ja, helt enig. Jeg kjøpte den SEO-boka for maaaange år siden, men det var gresk frem til jeg hadde en egen nettside. Man må ha et sted for å prøve og feile. Hvis du vil lære meg noe, send meg gjerne en epost :D

Skriv en ny kommentar

hits