FlestLesere - Uten deg skjer det ikke!

Denne bloggen er startet som et prosjekt. Prosjektet gikk ut på å starte en blogg i motsatt ende av de fleste toppbloggene, nemlig ved å først uttale målet, deretter peilie ut kursen. Målet med denne bloggen er å få flest lesere. Er det realistisk? Kontakt: sk.bech@live.no


Bloggdesign fra RRH Webdesign

  • 12.07.2014

GÅ OSLO - BERGEN FOR Å OPPNÅ MÅLET?

Det rusler og går, hei og hopp!

Det har vært noen tropiske dager i det siste, og i dag kjennes det som det er levelig i leiligheten her. Noe som er et pluss. Dette er dag 10 for bloggen, og jeg begynner å forstå at det er vanskelig - vanskeligere enn jeg trodde. 10 dager er ikke mye, men det er ti dager jeg har gjort mye forskjellig, og prøvd og feilet. Det tar på. 

For å motivere meg må jeg være kreativ. Det å gå i samme rundansen i 100 dager, det gidder jeg ikke. Jeg føler denne bloggen bare har et poeng hvis jeg kontirnuerlig forsøker å få den oppover, ellers vil det være helt andre bloggnavn som hadde passet bedre.


 


Dagens resultat: 

115. Flestlesere (415)

Plasseringsmessig bra, men veldig likt det vi har sett de siste dagene. (tropevarme)


Det som er fint er at jeg ikke har skrevet noe sted HVORDAN jeg skal nå målet, og det hadde gjort bloggen fattigere om det var uttalt også. Nå kan jeg prøve alt mulig, men det å være hyggelig, blogge ofte og håpe på flaks har vel vært fasiten så langt.

Så jeg sitter med noen forslag. Alt fra spenstig til maks drøyt. "Jeg går til Bergen om jeg havner på toppen av blogg.no" var en av tankene i går. Jeg hadde gjort - men bare hvis det var et uttalt mål. Altså at jeg lagde en bloggpost og gjorde det offisilet. 

* Tror du det ville fungert?

49 kommentarer

frodith 12.07.2014 kl.10:24

Jeg har mer troen på regnvær og kanskje daglige outfit-innlegg, hvis det er antallet det går på, og det er det jo. Mange bloggere er opptatt av klær, og koser seg mye inne når det regner. Så en liten regndans, på video, for å trigge regnværet... i en smashing outfit. ? Ja DET har jeg troen på :-D

Live 12.07.2014 kl.10:28

Bokstavelig talt: GO FOR IT :-)))

Karoline Johannesen 12.07.2014 kl.10:29

Tror det kunne skaffet deg noen flere lesere, men ikke virkelig mange. Jeg gjør det, det og det poster er over facebook stadig vekk. Så de lager ikke like mye oppsikt. Men noen ville bli mer interessert, så det burde skaffe litt flere lesere. Men da vil du også bli nødt til å fullføre det om du når toppen ;)

Det beste tipset jeg kan gi er at du er aktiv med kommentarer. Svarer nadre og stikker innom blogger. De fleste liker bloggere som tar seg tid til dem, og ikke minst blir navnet og bloggen din skrevet flere steder. Jo flere steder det havner jo flere vil se det.

En annen god ide er å få andre blogger til å linke til deg. Du burde ha så mange linker til bloggen din rundt som overhode mulig.

Ellers liker jeg ideen, å gå Oslo - Bergen høres ut som en perfekt sommerplan. Skulle gjerne ha gjort det selv også, men vanskelig når jeg har knøttet mitt å ta hensyn til.

andreas østenstad 12.07.2014 kl.10:43

synest du skal "gå for det" :D if you know what i mean ;) hahaha, neida. men såklart! det er jo en tanke.

Oldemorbloggen 12.07.2014 kl.10:46

Syns absolutt du burde publisere tanken om å gå til Bergen, men langt er det og trøyt ville du bli. Tenk på dei flotte blogginnlegga du kunne få på turen- Bilde av alle gnagsåra og uver, som du sikkert vil støte på, osv. Stå på!!!!!

Theresa 12.07.2014 kl.10:57

For å være ærlig, så vet jeg rett og slett ikke. Det kunne nok ha fått deg noen flere lesere, men tviler på at det vil være et varig antall ;-)

Emilie - jente på deltid 12.07.2014 kl.11:27

Jeg har blogget i snart to år, og som deg kom jeg meg raskt opp i 400 lesere... og kom liksom aldri lenger. Jeg har hatt noen hopp innimellom, senest med 1500 lesere da jeg for noen uker siden hadde et innlegg med tittelen "Jeg kommer aldri til å bli gravid", og i høst hadde jeg hele 4300 lesere da Nettavisen linket til et av mine innlegg "Da jeg ble stoppet i tollen". Men det er langt mellom disse hoppene.

Som det sies lenger oppe her er det noen som sier at innlegg om klær og lignende kan skaffe flere lesere. Og ja, det kan det. Men det skaffer helst bare lesere der og da. Det er sjeldent det fører til at de "blir igjen" og kommer tilbake for å lese nye innlegg av seg selv.

Et poeng som blir brukt mye innen kreativ bransje (bøker, filmer osv) er at ting ikke nødvendigvis blir en suksess selv om du kopierer en allerede eksisterende suksess. Hvorfor skal folk ønske seg en kopi når originalen allerede eksisterer? De aller fleste som oppnår suksess er de som våger å gå frem på en alternativ måte og gjøre noe annerledes. Så hvorfor skal ikke dette gjelde innen bloggverdenen også?

Så om du tror at en rusletur over fjellet kan hjelpe, hvorfor ikke prøve? :)

Må legge til at denne bloggen fascinerer meg. Det har vært mange før deg som har postet innlegg av typen "hjelp meg opp på topplisten", hvor innleggene har vært rene tiggebrev med oppfordringer til å like og dele innleggene på facebook. Det virker så stakkarslig. Jeg avskrev denne bloggen som nok et tiggeforsøk da jeg så den for første gang for en ukes tid siden, men jeg ser nå at dette er noe helt annet. Hele bloggen er et prosjekt og et eksperiment. Fokuset ser ikke ut til å ligge i "jeg vil bli toppblogger". De ligger i "er det mulig å få til tro?". Og den joviale tonen du har i innleggene hjelper på.

Så noe riktig gjør du allerede, du må bare fortsette å eksperimentere og prøve nye ting, og være våken nok til å hoppe på den riktige kursen når den åpenbarer seg.

Lykke til! :)

Ann-Elin 12.07.2014 kl.11:46

Jeg lurer på hvor lang tid det vil ta å gå Oslo-Bergen, jeg.
Haha, det hadde vært ganske langt å gå i hvert fall! Det viktigste er jo å skrive om noe som interesserer, men det er jo ikke alltid like lett å si hva det er...

cathrine 12.07.2014 kl.12:12

Stå på !! Noe må du jo gjøre riktig!! Oslo -Bergen kunne vært spennende...Skrive og dokumentere noen særheter på reisen.... Gi oss noe å følge med på, som igjen må føre til at vi kommer tilbake dag etter dag, for å få nye oppdateringer...

Ha en strålende dag:)

Nikita <3 12.07.2014 kl.12:12

Gjør det :D

Hilde 12.07.2014 kl.13:18

Jeg synes du skal gjøre det :) finnes mange rare sprell man kan finne på for å få flere lesere, og det er ingen tvil om at det er viktig å skape blest rundt prosjektet. Så jeg ville kjørt på, og også tenkt på andre ting som kan gjøres, samt kontaktet presse. Om du kjører på med noe spesielt, og får opp interessen rundt det for eks med en artikkel i Nettavisen eller noe sånt, så vil jeg tro lesertallene dine ville økt ganske kraftig :)

Vilde 12.07.2014 kl.13:53

Håper du når målet ditt en gang :D
Hmm... Vet egentlig ikke helt, folk ville kanskje fulgt med i starten men når du hadde nådd målet ville kanskje lesertallene sunket igjen? Oslo til Bergen er utrolig langt da!!

Cindy 12.07.2014 kl.15:06

får håpe du når målet da! :) Hadde vært gøy om du linket til bloggen min om du liker den! <3

Barbie 12.07.2014 kl.15:37

Nei, tror ikke det hadde fungert. I så fall måtte du spicet det opp litt, ved å fks si at du går til bergen naken. Du ville selvsagt også måttet ha kamerateam med deg også slik at vi kunne bevitnet det hele og vært sikre på at du ikke bare hoppet på toget.

Min teori er at folk liker å få noe igjen for å sette deg på topplisten. Se for eksempel på de som er på topp fem per dags dato. Hva er de? Jo, unge, over gjennomsnittet pene tenåringsjenter. Hvorfor ligger de på toppen? fordi de har en tilbakevendende høy skare av mennesker innom bloggen. Vi kan da anta at den mannlige andelen av leserne er innom utelukkende for runkemateriale, mens den kvinnelige andelen er innom fordi de ønsker å inspireres av bloggeren. (typ: hvordan blir jeg like tynn som deg? Hvordan var det å ta silikon? Hvordan blir huden min finere? Eller mer direkte: hvordan blir jeg populær blant gutta?).

somethingnew 12.07.2014 kl.16:32

Jeg har tro på at du faktisk kommer til nå langt med bloggen. Blogg.no trenger bloggere som blogger om andre ting en bare outfits og lignende. Folk liker nye greier som ikke alle andre har gjort før, de liker å se sannheten ikke en "deg" som blir laget for å virke perfekt. Jeg syns du gjør en dritbra jobb og jeg heier på deg ! :)

Ha en super dag videre :)

Lucas Engam 12.07.2014 kl.16:40

Jeg tror at du ville klart det. Og, sannsynligheten for at du kommer til å komme på toppen snart er stor. Jeg sjekket listen igår og det virket som du var på 106 plass. Du har en utrolig bra start, som jeg virkelig beundrer. Gratulerer med vellykket blogg så langt.

Cathrine 12.07.2014 kl.17:37

Jeg har tro på deg! Og håper du kommer til å gå fra Oslo til Bergen når du kommer på toppen. DET hadde vært et gøy innlegg det :-D

Kristine 12.07.2014 kl.17:47

Husk at oppturer og nedturer gjelder det meste. Er utrolig kjedelig når det går ned, men plutselig klinker det til og går oppover! Jeg har troa på deg :D

Therese Isabell Bråthen 12.07.2014 kl.19:37

Rett og slett blogg om det som faller deg inn, bli medlem av forskjellige blogg grupper på face og vær aktiv der :) Skriv om ting som interesserer deg, å som du vil at andre skal lære noe om ! :)

Ha innlegg med klær og sånn, alle liker jo klær ! :)

Maren Helgemo 13.07.2014 kl.00:30

Tenker bare... gnagsår, gnagsår, gnagsår - AU. Men det ville nok muligens hjulpet litt. Men du har nok allerede fått opp interessen blant folk med å opprette bloggen/prosjektet. Lykke til!

intermezzo 13.07.2014 kl.01:44

Jeg tror at hvis du virkelig satser alt, går inn for det og jobber hardt for det, så tror og vet jeg at du kan klare alt du vil og ønsker og jobber for.. Viktig at man har tro seg selv at man vil klare det. jeg tror du vil klare dette. fortell hva resultatet blir når du har bestemt deg
intermezzo: Takk for det :)
Maren Helgemo: Takk for det :)
Therese Isabell Bråthen: Har faktisk nylig joina 4-5 sånne grupper. Haha :)
Kristine: Helt riktig det. Satser på et skritt tilbake og to skritt frem :)
Cathrine: Det er sant :)
Lucas Engam: Det er noen skritt tilbake og noen frem, det er tøft å holde seg oppe uansett :) Takk!
somethingnew: Tusen takk for det. Det betyr mye :)
Barbie: Tusen takk for tilbakemelding. Jeg ser mønsteret på topplista, men jeg ønsker å bryte det - og prøver å finne metoder for å få det til :)
Simona Lovise, kommenterer til: Skjønner hva du mener. Jeg synes Oslo - Bergen virker som en OK tur jeg :D
Vilde: Jeg og :)
Hilde: Prøver å tenke ut litt forskjellig. Men det er til vurdering :)
cathrine: Tenker at det hadde blitt slitsomt å oppdatere, siden jeg da måtte hatt med en lader, samtidig som jeg ikke hadde hatt tilgang på å lade : o
Thale Sunniva: Det har du rett i :)
Ann: 2 uker ca, tror jeg
Emilie: Først og fremst tusen takk for tilbakemelding :)

Kjenner det veldig igjen. Det stoppa litt på 400 og det er mye gjennomstrømming, så det går i rykk og napp. Rundt 500 i overigår så 300 i dag. "Da jeg ble stoppet i tollen" kunne jeg skrevet mange ganger.. Neida :D

Tanken bak selve bloggen var på en måte å gå en annen vei enn det topp 10 har gjort, det er en del like tendenser der.

Setter utrolig stor pris på at du har endret mening, og det er det jeg håper flere gjør og ser hva det faktisk handler om - det er nok min eneste måte å få til dette :)
Theresa: Det er nok godt mulig :o
Oldemorbloggen: Det kunne blitt mye fine bilder, men det ville vært vanskelig å blogge med tanke på at jeg hadde hatt lite strøm og nett :o
andreas østenstad: Haha, god kommentar :D
Karoline Johannesen: Tror du har litt rett i det. Jeg forsøker å være aktiv både på egen og andres blogger, men det tar tid :)

Oslo - Bergen hadde vært en NYDELIG sommer! :)
Live: Hehe :D

siribokoholiker 13.07.2014 kl.11:07

Haha, det hadde vært morsomt om du gjorde en slik vri i alle fall :D tror faktisk det kunne funket til en viss grad.

. Siri

Oldemorbloggen 13.07.2014 kl.11:12

Vanskane er til for å overvinnast. Kjøp deg ein slik dings som blir lada opp med solselle, slik at mobilen din alltid har straum . Ein slik skal eg skaffe meg til bruk på basecampen min.

Therese Isabell Bråthen 13.07.2014 kl.18:32

Da er det bare å fortsette ! :)
siribokoholiker: Ja, ewnig i det :)
Oldemorbloggen: Herlig :D

Karoline Johannesen 13.07.2014 kl.21:34

Det tar kanskje tid, men du gjør det veldig bra så langt :) Så fortsett på samme måte :)
Karoline Johannesen: Takk for det :)

Skriv en ny kommentar

hits