FlestLesere - Uten deg skjer det ikke!

Denne bloggen er startet som et prosjekt. Prosjektet gikk ut på å starte en blogg i motsatt ende av de fleste toppbloggene, nemlig ved å først uttale målet, deretter peilie ut kursen. Målet med denne bloggen er å få flest lesere. Er det realistisk? Kontakt: sk.bech@live.no


Bloggdesign fra RRH Webdesign

  • 12.07.2014

DAG 10 - Gir jeg opp etter 100 dager?

Hei, alle sammen!

Jeg tenkte å skrive et litt langt innlegg, som man bare får ta seg tid til å lese om man vil bli bedre kjent med hvordan jeg ser på dette prosjektet, og hvordan jeg mener det har gått til nå, iøpet av de første 10 dagene. Jeg kommer i dette innlegget til å snakke om starten, lesertallene, hva som driver meg, regnskapet og veien videre.
Frisk start. Enkle mål.
Dag 1 var målene enkle å nå. Jeg har faktisk skrevet ark for hånd for hver enkelt dag. "Dag 1, Dag 2" osv. Her har jeg fyllt inn litt hvilke ting jeg skal forsøke å få til, hva jeg skal skrive om, litt hva jeg skal lete etter på nettet osv. Det er fra store linjer til små delmål. Et mål første dag var å ikke bruke penger på bloggen. Et annet var å få over 100 lesere. Begge disse fikk jeg til, men dette var som sagt små mål, og om jeg bare hadde dette som mål hver eneste dag hadde bloggen hverken hatt fremgang, eller blitt veldig spennende.

Ivrer etter lesertall?
Hovedgrunnen til at jeg fokuserer så mye på lesertallene, er fordi dette er tematikken i bloggen min. Hvis jeg brått lagde en personlig blogg om hva jeg liker å spise, ha på meg og gjøre, så mister man fokus i bloggen. Det kan godt hende dette ville vært mer "populært", og at min reise og mitt eksperiment er kjedeligere, men da vil jeg heller ha færre lesere for å skrive om det jeg faktisk prøver å oppnå. Dag 2 hadde jeg litt spennende prosjekt, der jeg bestemte meg for å sjekke topplisten i alle byer, og fortelle de som ledet i sin by, at de gjorde det. Både for å sjekke hvordan folk responderte på det, og fordi jeg tenkte det var veldig hyggelig å få en liten reminder på arbeidet de legger ned. Det er mange gode blogger der ute som det er vanskelig å oppdage, og det har jeg fått litt erfaring med å finne nye blogger.

Det er sånn at jeg er genuint interessert i hvordan bloggverdenen fungerer, fordi jeg ikke helt forstår alle mekanikker, og derfor sjekker litt stemninga for forskjellige ting. Responsen jeg får tar jeg til ettertanke, og bekrefter/avkrefter det jeg trodde fra før. Mye har blitt bekreftet, det kan jeg si.

Menneskene driver meg
Jeg fikk etterhvert kommet i kontakt med litt forskjellige bloggere, har snakket med mange, har blitt venn med en del, har fått mange hyggelige erfaringer. Jeg leser fortsatt ganske mange blogger / sjekker om de har oppdateringer. Jeg er spent på hvor lenge jeg orker å lese såpass mange, hehe. Det er moro, men det tar mye tid - tid som kunne vært brukt på mye i disse sommerdager. En annen ting som sluker tid er egen blogging. Det tar tid i tankekraft, og mye tid på innlegg, kommentering, svar og mye mer. Det er som en deltidsjobb jeg jobber 100% i.

Regnskap
Jeg har sett noen kommentere at det ikke er en like stor prestasjon å nå toppen om man bruker penger. Vel, jeg har kjøpt et design for 75, og blogshoutet 5 eller 6 ganger, har ikke den fullstendige oversikten der. Så det beløper seg vel på litt over 200 kroner nå. Jeg kunne gjerne brukt både mer eller mindre, men jeg har ikke tenkt så nøye over akkurat dette, annet enn å bare bruke de redskapene og verktøyene jeg mener jeg trenger.

Veien videre - Gir jeg opp etter 100 dager?
Det blir mentalt tøft. Jeg vet juli er den måneden det kanskje er færrest norske ungdommer og eldre som bruker pcen sin. Alle har mye tid til det, men heldigvis har vi fint vær. Klarer jeg å komme meg igjennom juli uten å knekt ryggen på bloggen, så vil det være store muligheter. Jeg jobber med å blogge jevnt, ønsker ikke å bikke under 300 lesere pr dag, men vil helst være på 400-500 nå. Det koster litt krefter i form av at jeg selvfølgelig har færre faste lesere enn mange av de på topplista. Jeg er tross alt ganske ny - og det er ikke så mange som kjenner meg skikkelig, jeg håper mange vil bli bedre kjent etterhvert. 

Jeg kommer til å kjøre en spørsmålrunde i nær fremtid - men først skal jeg anbefale fire blogger i morgen, og kjøre i gang en konk på mandag.
Ingenting er quick fix i denne bransjen, og jeg ønsker å  

Uansett om du blir en fast leser eller ikke. Kan du gjøre en ting for meg?

- Fortell meg hva du synes om bloggen. Hva gjøres bra, hva gjøres dårlig?
- Hva vil du vite om min vei mot flest lesere?
- Hvilke tips burde jeg bruke / sjekke ut for å nå målet?

Jonas

37 kommentarer

Leif Inge Bårdsen 12.07.2014 kl.18:56

Du må ikke gi opp nå vetdu! Vi gutta må stå sammen! ;-)

Liette - Hverdag og Foto 12.07.2014 kl.19:03

- Jeg syns du er veldig flink å bruke et faglig språk på bloggen, det gjør det enklere (for meg i alle fall) å lese bloggen din :)

- Jeg vil vite hva det er du gjør, hva skriver du til alle disse menneskene for å få bedre kontakt med dem.

- Vet ikke om så mange tips enn å kommentere regelmessig på andre blogger, samt kommentere tilbake er jo kjempe koselig for min del :)

Therese Isabell Bråthen 12.07.2014 kl.20:11

Bare stå på å ikke gi opp ! :) Vi er mange som heier deg frem ! :)

birgitteogsjefene 12.07.2014 kl.20:29

Skal følge med på deg, spennende å se hvordan det går med en blogg med et så konkret mål.

Har ikke vært nok innom bloggen din så langt til å føle at jeg har så mye å bidra med på de 3 spm dine, men er enig med hun over her som trekker frem godt språk som gjør teksten din behagelig å lese.

Betyr "flest lesere" at målet ditt er førsteplass på topplisten til blogg.no?

Saragu // kommenterer tilbake 12.07.2014 kl.20:29

Stå på!
Ja det er var litt moro å lese at du har sjekket ut forskjellige blogger som ligger på topplisten i de forskjellige byene da , tror og VET at det finnes veldig mange gode bloggere der ute som ikke har blitt sett av så veldig mange :-o Når det kommer til spørsmålene dine så synes jeg kanskje du kan skrive om noe du brenner for , ja hvis du har en hobby som er spennende eller andre temaer du bare interesserer deg for :) Det kan jo sprite litt opp , men ellers er det jo greit som du har fortalt oss her , om fremgangen din og slikt :) For det er jo også en måte å bli kjent på , samme med kommentarer frem og tilbake . Selv om jeg vet det kan være vanskelig å kommentere tilbake til alle når leser tallet er såpass høy :-p Så er det jo en god ide og røpe litt om deg selv synes jeg , ja det du har lyst til å fortelle i alle fall . Så kanskje en spørsmålsrunde som du nevner eller bare en egen du har satt opp til deg selv . Hvor vi kan bli litt bedre kjent med deg :) Når det gjelder tips , er det greit å ta det som du føler er riktig :-o For er jo ikke alle som har samme måte å gå frem på . Jeg ville gjort det på min måte , skrevet om ting som folk interesserte seg veldig for og ikke klarte la vær å lese . Men nå er jo ikke jeg der at jeg streber etter flere lesere , trives i grunn slik det er nå så ....haha ja var vist ikke så mye hjelp å få her nei ....Bare en helsikes lang kommentar ;-o Jaja , ønsker deg lykke til videre også får du ha en fin helg videre =)

Camilla 12.07.2014 kl.22:20

Du må ikke gi opp nå!:)

ravn73 12.07.2014 kl.22:21

Spennende prosjekt :) Jeg vil følge med og lese innleggene dine for å at du skal komme noen vei prosjektet. Jeg leser IKKE rosa-blogger som kun handler om dagens outfit og den siste innkjøpte maskaraen. Selv om det virker som om det er de bloggerne som har høyest leserantall. Ikke kan jeg forstå hvorfor, men det er altså uendelig mange wannabe-superblogger som leser og leser for å liksom være "up to date" på det hotteste og hippeste. For meg er det bare overfladisk bullshit. Jobber ikke for å få mange lesere selv, men bruker den nesten litt mer som en dagbok om det som skjer i livet og ting jeg er opptatt av.

Tror nok det gjelder med flere blogg-venner for å få lesere, det er lettere å gå inn å se på siste innlegget når du får det frem på oversikten når du logger på bloggen. Ellers må du bare fortsette å skrive ærlig og seriøst! Og jeg synes det er hyggelig å få kommentarer, da er det gøyere å kommentere tilbake igjen også :)

Lykke til videre! Og nyt sommeren innimellom bloggingen! :)

Emilie - jente på deltid 13.07.2014 kl.00:13

Jeg vurderer faktisk å skrive et innlegg om bloggen din fordi den fascinerer meg så mye. Men hvis jeg gjør det, har jeg i såfall lov til å plukke bilder fra bloggen din da for å ha noe å illustrere med?

Lover å vinkle det positivt ;)

13.07.2014 kl.00:36

Tror du bør gi deg etter 100 dager. Hvem er det som gidder å lese en slik blogg ? Det eneste du driver med er å klikke deg inn på andre populære blogger og legge inn adressen din.

Thea 13.07.2014 kl.00:55

- Godt språk, men kunne hatt fler bilder

- Hadde vært morsomt å høre erfaringer på veien, kanskje morsomme historier fra hverdagen/verden osv :)

- Spennende overskrifter, bilder, gripende tekst, smånyheter du finner på internett, din mening om emner osv!

Lykke til :)

meru 13.07.2014 kl.06:22

Det går ant å tidsinnstille blogginnlegg om man vil skrive flere innlegg noen dager og ingen andre dager:)

Christine 13.07.2014 kl.09:59

Stå på!! :) veldig artig å følge deg! Kanskje kan du "sprite" opp bloggen din med å skrive litt om en hobby du har også? Klem :)

13.07.2014 kl.10:09

Dette er DITT prosjekt og et prosjekt er noe man ivrer for å gjennomføre, men personlig synes jeg bloggen din er kjedelig. PROSJEKT? jeg kaller den et EKSPERIMENT på gutterommet.
Anonym: Takk :D
Christine: Det var ingen dum ide :)
meru: Det visste jeg ikke. Takk for tips :)
Thea: Tusen takk for gode innspill :)
Anonym: Tusen takk for konstruktiv anonym kommentar!
Emilie: Ja, du vinkler det akkurat som du vil og du kan bruke alle bilder du vil :)
Camilla: Får prøve å ikke gjøre det :)
ravn73: Godt å høre, da er du i den kateogrien jeg forsøker å treffe :)

Nyt sommeren du og :)
cathrinehenriksen: Tusen takk for tilbakemelding. Du hjelper alltid til du :D
birgitteogsjefene: Tusen takk :) Flest lesere er vel litt todelt. Målet var opprinnelig å være helt i toppen over tid. Altså mest lest og flest lesere.
Therese Isabell Bråthen: Takk for det. Det betyr mye :)

AnnaMyklebust 13.07.2014 kl.10:42

Du er veldig flink å skrive men kanskje å bruke litt mer bilder? Jeg syntes det alltid er et pluss :-)

Jeg syntes også at det hadde vært kjekt om du hadde tatt opp forskjellige emner som interesserer deg og skrevet om det, da blir det en blogg med litt variasjon og det er alltid gøy når man er fast leser! :-)

Lykke til og ha en fin søndag!
Leif Inge Bårdsen: Du har rett der :)
Liette: Tusen takk for tilbkaemeldinger. Er helt enig med deg :)

Lene S. 13.07.2014 kl.10:50

Hadde vært interessant om du skrev noe om deg, så jeg kan danne meg et bilde. Jobb/studier/hobbyer f.eks. og bilder av dagene dine. Jeg vet på bakgrunn av ingenting hva jeg kan kommentere annet at du har et prosjekt. Jeg vet hva du tenker, ja da, jeg kan la være å klikke meg inn på bloggen din, har heldigvis noe annet å gjøre, men jeg VAR litt nysgjerrig :-))) Takk for meg og lykke til!
Lene S.: Skal kjøre på med en spørsmålsrunde snart, så skal jeg oppdatere en OM MEG side etter det :)

Åse 13.07.2014 kl.13:58

Fortell meg hva du synes om bloggen. Hva gjøres bra, hva gjøres dårlig?:

- Bloggen fungerer kjempebra! Du er tydlig med målet, aktiv og du gjør en god jobb med å skaffe lesere.

Hva vil du vite om min vei mot flest lesere?:

- Utfordringer, metoder og resultater - det er vel det du skriver om nå.

Hvilke tips burde jeg bruke / sjekke ut for å nå målet?

- Her har jeg ingen tips å komme med som du ikke allerede bruker; kommenter hos andre, få et forhold til leserene dine, vær aktiv.

Stå på!
Hehe , jo bare hyggelig det vet du =) Ha en toppers søndag videre =)

Therese Isabell Bråthen 13.07.2014 kl.18:31

Bare hyggelig vet du ! :)
Åse: Tusen takk for gode tilbakemeldinger. Er veldig enig med deg :)

Mari 14.07.2014 kl.01:27

Ikke gi oppppp!

Emilie - jente på deltid 14.07.2014 kl.21:16

Innlegget mitt er nå postet. Titt innom bloggen min for å se :)

(Underforstått: fin blogg, kommentere tilbake? :p )
Emilie: Kommenter gjerne på MIN BLOGG OGSÅ!
Mari: Hehe, får forsøke å ikke gjøre det :)

Skriv en ny kommentar

hits