FlestLesere - Uten deg skjer det ikke!

Denne bloggen er startet som et prosjekt. Prosjektet gikk ut på å starte en blogg i motsatt ende av de fleste toppbloggene, nemlig ved å først uttale målet, deretter peilie ut kursen. Målet med denne bloggen er å få flest lesere. Er det realistisk? Kontakt: sk.bech@live.no


Bloggdesign fra RRH Webdesign

 • 26.07.2014

Hva skjedde med å få flest lesere?

Det som pleier å skje hvert år, den 22 juli. 

Ting begynner å miste litt mening. Det skjedde dessverre i år også, selv om jeg håpet det ikke skulle gjøre det. Jeg dro tilbake til øya, og det gjør at man klarer å få andre perspektiver på hva som er viktigere i livet. Akkurat nå handler det om å nyte sommeren litt, før høsten. Forhåpentligvis en høst vi skal jakte på flest lesere sammen!

Jeg hadde planer om å publisere ett innlegg her 22 juli, men jeg sletta det med en gang. Det er ikke sånn at det var noe dramatisk i innlegget, men jeg hadde ikke planer om dele noen Utøya-historie, eller konsekvenser på denne bloggen. Den heter tross alt bare Flestlesere. Vel, det å overleve Utøya gjør at jeg, og flere jeg har snakket med har fått en annen tidsregning. Det er som min tidsregning ikke går over i et nytt år 1 januar, men 22 juli. Nå er jeg på en måte i år 3. Ikke 2014.

Jeg er ikke helt siker på om det kommer til å bli noe mer blogging fra min side, men jeg får se. Jeg har fortsatt denne plattformen, og har snakket med utrolig mange hyggelige folk, og lest utrolig mange fine blogger! Nå er det bare kjipt at jeg har mistet den gløden jeg hadde her. Likevel er det mye lærdom i det å feile. Det er faktisk der det er mest lærdom, så lenge man ser hva som gikk galt, og kan forbedre det.

Hva var egentlig denne bloggen i utgangspunktet? Jeg forsøkte å ikke gjøre den så personlig, men det ble den dessverre.

Det begynte her: "Denne bloggen er startet som et prosjekt. Prosjektet gikk ut på å starte en blogg i motsatt ende av de fleste toppbloggene, nemlig ved å først uttale målet, deretter peilie ut kursen. Målet med denne bloggen er å få flest lesere. Er det realistisk?" 

Tja.. Det er kanskje realistisk, men man må ha tid til å gjøre det! Jeg var godt i gang, men jeg måtte hatt noen måneder med tålmodighet - og det måtte dere hatt og. Jeg var ganske tålmodig, men det er en ubeksrivelig følelse som treffer kroppen rundt disse tider. Som en fyr som brått tror folk rundt meg har en pistol på seg, eller at bussen kan velte midt på E6 er jeg brukbart fornøyd med å ha klart å holde et stålfokus på denne bloggen i 20 dager, og forhåpentligvis klarer jeg 20 måneder en vakker dag.

Det ble kanskje ikke flest lesere denne gangen - men jeg setter pris på alle som leser dette og har lest på bloggen.

Beklager for at det tok noen dager før jeg publiserte dette. Jeg håper folk klarer å få blogget seg igjennom sommeren, så vil nok lesertall og aktivitet ta seg opp for absolutt alle når høsten trer inn.

Ønsker alle en fortsatt flott sommer. 

Jonas

 • 21.07.2014

Er du ukens anbefaling? Disse fire burde leses!

God kveld folkens.

Nå er ukens anbefalinger klare. Tenker å gjøre dette til et fast innslag hver mandag. Ideen er å løfte frem halvkjente og ukjente bloggere.

Utvelgelsen er som forrige gang helt tilfeldig. Jeg velger ut noen av de nesten 90 påmeldte, og finner til slutt fire stk å skrive en omtale om. Jeg liker alle de fire bloggene jeg har valgt denne uka veldig godt, og håper du sjekker dem ut! 

1.http://odahhansen.blogg.no/

Jenta bak denne bloggen heter faktisk det samme som bloggen sin - ganske utrolig!  Dette er en blogg om hennes hverdagsliv - og det er ikke bare bare.For det første så er designet en ren nytelse, det gjør det veldig avslappende å tilbringe tid der inne. Oda er også en veldig aktiv blogger, og skriver interessant. Fine bilder, lister og en veldig velformulert blogg. Jeg har ingen betenkeligheter mot å anbefale denne. Jeg er også ofte innom selv. Her er det bare å fortsette jobben, så er potensialet enormt for det fremtidige lesertallet.

2. http://liviforandring.blogg.no/

Denne bloggen tar for seg denne bloggerens liv før og etter hun fikk ptsd. (Posttraumatisk stresslidelse). Det er en sykdom jeg kjenner godt til, og veldig mange sliter med denne. Derfor føler jeg det er et veldig viktig tema på bloggen, som absolutt burde opplyses rundt.

 

Som hun skriver selv er det ingen tilpynting eller slør på bloggen. "Eneste måten jeg kan hjelpe andre ed depresjon eller diagnosen ptsd er ved og dele dele dele.så jeg håper jeg vinner så jeg kan nå ut til enda flere!" Jeg tror det er mange der ute som sliter med dette, og kan ha mye glede av bloggen hennes, selv får jeg i alle fall utbytte av å lese en veldig åpen og ærlig blogg som dette.

3. http://stianrangvaldjonassen.blogg.no/

Det var noen gutter påmeldt denne gangen! Gøy! Fikk da muligheten til å anbefale Stian sin blogg, og den sjansen har jeg tatt!

Stian skriver om mye, og historien om at han vant en "sykkelkonk" i Sandefjord var vel der jeg var lost på denne. Utrolig mye på hjertet, og formulerer det på en måte som gjør at man føler man er med han på reisen sin. Det bloggen handler om er hans livsstilsendring der han prøver å gå ned i vekt og bli sunnere. Det er en meget spennende reise jeg anbefaler flere å bli med på.

4. http://solblirsterk.blogg.no/

Til sist, men slettes ikke minst - fordi hun begynner å bli sterk! Nemlig Sol. 

 

Dette er ikke en lite lest blogg, den var på 60.plass i dag - men den kunne vært mye høyere oppe. Hun skriver selv at det er Nord Trøndelags mest leste blogg. Bloggen handler om en utrolig strukturert, flink og motiverende jente som nesten har fått meg til å begynne å trene fast igjen. Hun blogger bra, skriver helt fantastisk og har masse tips og motivasjon innebygd i bloggen sin. Burde være en stor inspirasjon for alle som driver eller leser fitness-blogger og en inspirasjon til å trene mer. Regner med at vi kommer til å høre mye fra den fronten i fremtiden.

Lykke til med lesningen av alle bloggene folkens! :)

* Lest noen av disse før? 

 • 21.07.2014

Video av meg i politiavhør

Nesten i allefall. Fått en del tilbakemeldinger på at de to første videoene så ut som politavhør, og dette er enda mer spennende, og spørsmålene setter meg på prøve. Egzon leverer en tøff runde igjen. Dette er siste del - del 3 med andre ord.

Her svarer jeg på spørsmål rundt bloggen, så se den om du lurer på hvorfor flestlesere og hvordan flestlesere!

Kos dere med siste del av spørsmålsrunden.

video:20140717233032

God morgen forresten!

Dagens plassering på blogg.no: 102. Flestlesere (419)
Det er faktisk min beste plassering med denne bloggen. Så jeg er veldig fornøyd! 10. plass på aktivlista og 13 plass med Flestlesere blant guttene.

Senere i dag kommer anbefalingen av fire blogger.

Det er fortsatt mulig å melde seg på, du finner innlegget litt lengre ned på bloggen!

Jonas 

 • 20.07.2014

Se Kjetil Rekdal vise fingeren på direkten!

Davy Wathne ble det uheldige offeret for at Kjetil Rekdal var i mildt sagt dårlig humør denne søndagskvelden på TV2.

Badboyfakter? Kjetil Rekdal er en hardhaus, og har hatt kapteinsverv i unge aldre. Nå er han eliteserietrener for Vålerenga. Bohemuttrykket og badboystilen hans tok overhånd da han dro fingeren to ganger til Davy Wathne på tv2 søndag kveld. Jeg ble sjokkert. Trist. Glad.(neida). Alle følelsene var der - og jeg følte jeg måtte dele dette med verden.

For alle ser kanskje ikke på TV2 klokka 22.50 på en søndag - men jeg gjør det. Jeg er her. Hei!

Hvordan man kan finne seg i dette "stuntet" fra Rekdal vet ikke jeg, men det er tydelig at dette er noe vi må leve med om vi vil ha kommersiell TV. Her skal tydeligvis alt prøves!

Her er bevisene på Rekdals ugang. Davy er et offer i denne saken.

video:lolli os

video:lo l 2

* Er dette Kjetil Rekdals nye badboy-uttrykk?
Del innlegget og la Norge se hva du nettopp så. Og ja, jeg er her for deg! 

 

 J o n a s

 • 20.07.2014

Hva sier sidevisningene om bloggen din?

Sidevisninger siste 18 dager: 12 021. 

Men ettersom bloggen kun er 18 dager gammel, så tar jeg det til min fordel. Det går fint vel? Hehe..Hva forteller sidevisningene oss? De er altså summen av hvor mange ganger en eller annen side på bloggen din har blitt lest. Altså summen av alle klikke på din side. Spørsmålet jeg ikke vet svaret på enda er om man man F5-spamme en blogg og med det øke sidevisningstallet. Kanskje jeg tester dette i morgen.

Jeg har jevnt over veldig mange sidevisninger i forhold til lesertall. Dere kan se bildet under for å se hvordan det stiger og synker proporsjonalt, nesten identisk i forold til lesertall.

Og jeg vil se på det som en veldig bra ting å ha mange sidevisninger! 

Det betyr at dine lesere er inne på flere sider hos deg, mens de først er inne, eller er inne flere ganger i løpet av en dag. 

Har du 100 lesere og 102 sidevisninger betyr det at alle leserne dine kun er inne én gang og klikker seg rett ut. I forhold til sponsorer eller topplister har sidevisninger ingenting å si, og derfor tror jeg ikke så mange tenker over sidevisningene.

* Hvor mange sidevisninger har du i forhold til lesertall? Har du tenkt over dette før?

 • 20.07.2014

Vinneren av iPhonen er trekt!

Jeg har nå gått igjennom alle epostene/bloggene som har kommet inn, og det var totalt 199 unike deltagere. 

Det var et klart overtall av folk med blogg som deltok, og det var mange fine tanker om hvem som skulle få telefonen. Flere av de historiene jeg gjerne skulle gitt en telefon! Nå har jeg trekt det, og jeg hadde bestemt meg for å ikke trekke ut fra "gode historier", men ved å gi alle ett lodd hver ved å like og oppgi epost. Så da kunne jeg ikke endre de reglene, selv om det hadde vært morsomt å gitt den til noen som virkelig hadde en god grunn.

Så, over til det som alle lurer på: Vinnernummeret er...

 
GRATULERER! 

Det betyr at vinneren er en kar som heter Tor Birkestad, har oppgitt mailen tor.birkestad@hotmail.no, så da håper jeg få kontakt der. Han skriver at han er en fast følger. Sender deg en e-post, så regner jeg med at jeg får en respons tilbake der. Hvis jeg mot all formodning ikke skulle få et svar innen 1 uke, får jeg bare trekke det på nytt. 

SÅ - trakk jeg i tillegg tre trøstepremier, og tar kontakt med disse tre personene også. Trøstepremien er en iPhone-lader. E-poster er snart på vei.

Følgende ble trekt: 52, stineerichsen.blogg@hotmail.com, 182Marievi.blogg.no, 144Dreiercamilla@gmail.com

Det var utrolig slitsomt og omfattende å holde en konk på denne måten. Neste gang skal jeg gjøre det mye lettere.. På en eller annen måte. Venter enten på at jeg får inn en premie som er sponset, hvis ikke får jeg se om jeg kan tørke støv av en annen fin premie som ligger her hjemme.

Ha en super dag videre, selv om du ikke vant!

Jona$

 • 20.07.2014

Dagen derpå

Det ble en tøff dag for en kar i går, det ble i allefall tøft i dag. Klarte å finne en buss og har nå kommet meg tilbake til den solrike hovedstaden.

Hodet veier noen kilo, sola frister mer enn bloggen, og det er det ikke ofte den gjør.

Viljestyrken sier slappe av.

Vi snakkes, og da skal jeg få trukket en heldig vinner av en iphone 4s!

Kong alkohol

 • 19.07.2014

NY ANBEFALINGSRUNDE - FÅ NYE LESERE

Hei folkens! 

Jeg har bestemt meg for en ting - mens jeg forsøker å skape den bloggen med flest lesere, så skal jeg forsøke å dra andre bloggere opp. Unike personligheter i bloggverdenen, historier, musikere, og gode blogger. Jeg har allerede skrevet et liten reklame uoppfordret for Andreas Østenstad og hatt en anbefalingsrunde der fire blogger ble trukket ut. 

Nå skal jeg ha en ny anbefalingsrunde, der fire nye blogger vil få sjansen til å få nye lesere, bli oppdaget av andre, og kanskje få tips til noe de burde endre på for å kunne ta store skritt. Som jeg har sagt før - det er mange gode blogger der ute, men noen er unge, og andre holder på å gi opp. Alle sammen burde melde seg på, ettersom det er en fair sjanse for å bli sett.

* JEG GIR FORTSATT BORT EN IPHONE 

Så, da regner jeg med at du skriver deg opp i kommentarfeltet. 

(Anbefaling legges ut 21 juli)

 • 19.07.2014

Soleklar ny rekord!

Og den nye rekorden er i INAKTIVITET.

Etter å vært mellom 1-6 plass i over to uker på aktivlista, havnet jeg på en flau 29 plass. Det er ikke fordi jeg tar lett på dette, men fordi jeg stort sett ikke var hjemme i går. Men en 29 plass på aktiv-lista er en oppvekker. I Norge er det 110 plass, blant guttene nr 13 - noe som er bra. Og har også tatt med en 44 plass i alderen 18-24. 

Det er okey - vi kjører på!Smeller på en liten gladsang på bunnen her.  

* Ønsker dere alle en god dag og HØYE lesertall!

 #hvordan # #lesere #høyere #lesertall  #blogg #penger #prosjekt #topplista 

 • 18.07.2014

Jeg svikta, de svikta

I allefall i 87 minutter.

Det var en møkkakamp. En flause. Håper ingen andre så kampen. Det ble 1-1, og Brann maktet ikke å score før Stabæk scoret på et feillaktig frispark.

1 poeng er elendig, spesielt borte mot Stabæk. Nå ser det mørkere ut enn noen gang tidligere i sesongen, selv om vi unngikk å ødelegge hele sesongen, ved å unngå tap. Jeg meldte at jeg skulle vinne kampen på egenhånd - det klarte jeg ikke. Beklager til alle Brannfans. Nå får jeg sørge resten av kvelden, og forsøke å stå opp igjen i morgen

Azar Karadas Stabæk B 2014

(foto: brann.no)

* JEG GIR FORTSATT BORT EN IPHONE 

Hva med det positive?
Finnes det noe positivt da? Nja. Nede på en 159 plass Flestlesere (307) og kun 6 på aktivlista.

Jeg håper morgendagen blir bedre og ønsker alle en god helg! 

Hilsen slagen Jonas

 #sk #brann #stabak #fotballblogg

 • 17.07.2014

Tillagt tid: Minimum 12 tmer!

I de fleste fotballkamper kan det legges til litt tid utover de obligatoriske 90. Kanskje 2-5 minutter. Noen ganger mer og. 

Jeg hadde planer om  å poste spørsmålsrunden NÅ, men må drøye det i allefall 12 timer - fordi jeg hører rykter om nedetid på blogg i natt, og jeg enda ikke har fått spilt inn den berømte vidoen. Folkens - nærmere 70 spørsmål har kommet inn.. Og jeg har valgt ikke lese nøye igjennom dem - bare luket ut de som er doble, og gitt dem til min venn. Han skal gi dem midt i fleisen til meg, så jeg kommer til å bli overrasket over flere av dem - garantert. 

Så det er bar å "staye tuned" - så blir den publisert i morgen. I morgen er det også Stabæk - Brann, så møt opp på Nadderud for å heie frem heltene fra Bergen sammen med meg! 
Blir garantert en fantastisk kveld med nach i Oslo, om det blir seier.

Sov godt kjære lesere. Dere er de bedre leserne, og teller dermed dobbelt. (Skal informere blogg.no om dette i morgen, i forhold til statistikken)

* Ha en fortsatt god kveld. Spesielt du!

Jonas 

 • 17.07.2014

Kan du Google?

For få flest lesere - virkelig flest, da er en av greiene søkemotoroptimalisering . altså å kjenne Google.

* JEG GIR BORT EN IPHONE - HER  

Ikke så utbredt i bloggverdenen har jeg inntrykk av, i allefall ikke det å følge disse reglene slavisk, nettopp fordi man ikke ivrer så veldig etter å ta de ekstra leserne med seg på lasset.
Men ettersom jeg gjør det, så har jeg sjekket ut konseptet "Søkemotoroptimalisering". Jeg har tatt en titt på dette mystiske verktøyet, som jeg håper kan bidra på flestlesere.blogg.no

For å ta det første først - søkemotoroptimalisering brukes med god grunn ikke så veldig aktivt av bloggere, fordi bloggere flest ikke selger et spesielt produkt på bloggen sin, og ikke tar inn bestemte klikk osv. Likevel kan det være smart å ha det, i forhold til enkelte artikler eller nyhetssaker man skriver om, som er relevante eller gode erfaringer for andre mennesker. Er man god på søkemotoroptimalisering blir det enkelt å finne igjen disse i google.

Hva er det SEO (søkemotoroptimalisering?

Søkemotoroptimalisering er å benytte metoder som gjør slik at din nettside eller flere oppnår bedre synlighet eller "ranking" på søkemotorens resultatsider. (wikipedia) 

Jeg anbefaler boken "Grunnbok i Google søkemotoroptimalisering som jeg snart er ferdig med. Her er de tipsene jeg har snappet opp derifra. Har ikke brukt mange av de selv, men jeg kommer til å teste ut noen etterhvert for å sjekke effekten.

Hva er viktig for god SEO?

1. Godt tekstinnhold og et googlevennlig system.

Dette går på web-arkitetekturen din, forståelsen av SEO i forhold til alt du gjør fra designoppbygning, hva du kaller kategoriene dine, hvor konsekvent du er på enkelte ting. I det hele tatt basisen, men også det vanskeligste. Alt dette må være på plas / stabilt for å kunne lykkes i Google. "Å lykkes i Google" er typ å havne på side 1 i stedet for side 7 på de samme søkeordene som en annen person. 

2. Søkeordidentifisering.

Du må være flink til å velge ordene i tekstene dine. Dette har for eksempel ikke jeg lagt mye vekt på i min blogg enda, men det er aldri for sent å begynne / redigere. Her gjelder det å feks bruke søkeordet man vil bli søkt opp på i tittel og gjerne flere ganger i teksten for å vise google at det er viktig. 

Feks: Du har skrevet en tekst om hvordan man lager brunost. La dette komme tydelig frem, og ikke kall innlegget for "Slik lages favoritten min". Da vil ikke de som lurer på hvordan man lager brunost finne frem. (ikke at det er lett å lage brunost)

3..Innholdsoptimering.

Kanskje det vanskeligste punktet - også fordi det er et kapittel jeg bare har skrevet. Stikkordene er innholdoptimering og stikkordsimplementering.

4. Linkpopularitet.

Dette er faktisk noe mange bloggere driver med. Altså linker til hverandre. Dette kan hjelpe deg MYE i google, dersom du følger de tre trinnene nedenfor, og gjør deg gjenkjennelig i google. Har du da i tillegg 10-30 blogger som peker mot din side, og som skriver om litt av det samme som deg (og har en del lesere) så vil Google oppfatte din blogg som en viktig blogg å finne i sitt system. Derfor er linking viktig, men ikke så viktig hvis ikke resten av bloggen din er klar for å bli synlig i Google.

Håper tipsene var til hjelp. Bare kommenter eller send melding om du lurer på noe.

Har du forsøkt å lære deg SEO?

Jonas

 #hvordan # #lesere #høyere #lesertall  #blogg #penger #prosjekt #topplista #seo #google

 • 17.07.2014

Mine tre morgenrutiner

Det finnes forskjellige måter å løse dette med morgen på. Noen takler det bra og noen takler det dårlig.

* JEG GIR BORT EN IPHONE - HER  

Jeg har kokt det ned til tre ting jeg pleier å gjøre for å få en vellykket morgen. Håper disse tipsene kan hjelpe deg, kanskje en venn og hele familien til å få inspirasjon. Ingenting er bedre enn å dele tips, så disse tre morgenrutinene kan godt lagres og plagieres. Jeg blir ikke sur!

1.  Forlate senga

2. Ta på klær

3. Spise mat. Et sunt og godt kosthold er pri én!Fjerde er å løpe til pcen for å komme få bloggen opp og frem!
Hva synes du om disse magiske tipsene? Som de sier i reklamen: DET FUNKER FOR MEG!

Du kan sikkert kjøre dobbel dose, når du kommer inn i rutinen.

Jonas

 #hvordan # #lesere #høyere #lesertall  #blogg #penger #prosjekt #topplista 

 • 16.07.2014

SANGER SOM FÅR DEG TIL Å?

Denne bloggen handler om veien til flest lesere. Men hva gjør jeg mens jeg forsøker å nå målet? Jeg hører på musikk.

Sanger kan få deg til å le, gråte, smile, få økt puls. De kan få deg til å føle på følelser du aldri har følt. De kan få deg til å kjenne deg som et barn. Som tåke. Det kan få deg til å føle at du flyr, og at du kan løpe raskest i verden. Danse som en stjerne, selv om du aldri har danset. Sanger som får deg til å gjøre dette er fantastiske.

* JEG GIR BORT EN IPHONE - HER  

Her er fem sanger som har gitt meg forskjellige følelser i dag.

Akon - Angel

Det er en "gammel" sang i popsirkuset. En sang som gir meg en slags euforisk følelse, om den er på god nok og høy nok lyd. Det er en sang som forsøker å spille på følelsesregistreret ditt, og Akon gjør en kanonjobb. Han synger om jenta som lyser opp som en engel. Nydelig prestasjon av Akon.

Madcon - Ha deg bort

Sangen handler om forholdet man ikke vil ut av, men som man MÅ ut av, fordi man ikke er bra for hverandre lengre. De fleste har nok kjent på de følelsene. Det er ikke noe sånt jeg føler når jeg hører den, men jeg føler med fortellerstemmen, og de beskriver veldig godt hvordan det føles. Sangen har stemning og flyt. MerkVerset til Yousef.

Arshad - Definere meg

Vet ikke hva det er med sangen, men det er en sang man bør høre etter 22.00 på kvelden. Gjerne mens du tar deg en tur ut i Oslos gater. Jeg vil tro det er hans personlige opplevelser, og andre sine opplevelser av å bli definert og forhåndsdømt i Norge pågrunn av hudfarge, navn og tro. Sangen oppfordrer til å ikke dømme alle, fordi noen som tror det samme som deg gjør noe dritt. "De definerer feil, for de blander meg med deg". Et slag i trynet til alle som definerer feil.

Fall out Boy - 20 Dollar Nose Bleed

En av de sangene som får meg / har fått meg til å føle mest. Igjennom mitt liv som musikkentusiast. Jeg vet det er få andre som synes mye om den, men jeg mener at du skal høre på den først én gang. Så én gang til. Deretter 50 ganger til. Og etter det kan du si hva du egentlig synes! Sangen er et fyrverkeri, en intetsigende tekst, som jeg ikke har peiling på hvor de vil med. Men uansett hvor lite fan man er, har man på denne på full guffe, gjerne mens man kjører bil.. Det er fort gjort å synge "Give me a pen - call me Mr. Benzendrine.. But dont let the doctor in!

Sum 41 - With Me

For meg er denne sangen så kjent, at jeg ikke tror på at ikke du har hørt om den. Likevel vet jeg at den er mye mindre kjent enn det de som kan hele teksten tror. Det er en perle av en sang. Sangen spiller på alt den har, og kan få deg til reagere på helt forskjellige måter utifra sinnstemningen din. Fantastisk energi i sangen. Jeg er ikke 100% sikker på hva den handler om, men teksten kan relateres til mye, for mange. Se video!

 

Musikk er en stor prosentandel av min personlighet. 
Hvor mange prosent tør jeg ikke si, men det er utenkelig å ikke høre på musikk alt fra 3-12 timer i løpet av en dag. 

Jeg har alltid med meg headset. Butikken, joggetur, på bussen. Overalt. Musikken er alltid på, og det gir mye!
Jeg har hatt spotify premium fast hver måned i 5 år minst. Jeg var en av de som ble lei av Jonathan fra Spotify tidlig.

* Hva synes du om sangene?
* Hva betyr musikk for deg?

Jonas 

 #hvordan # #lesere #høyere #lesertall  #blogg #penger #prosjekt #topplista #musikk

 • 14.07.2014

Å nå frem til én betyr mer enn 40,000 lesere

Alvoret slo meg da jeg forsto at det at ÉN eneste person vet akkurat hva du snakker om betyr mer enn at 40,000 besøker meg.

Jeg har blogget i tja, 11-12 dager begynner det vel å bli. Det har vært oppturer og nedturer om hverandre. Det hadde ikke trengt å vært nedturer, men det er pågrunn av mine ekstremt høye mål at det blir nedturer. Jeg fokuserte ekstremt mye på daglig fremgang de første dagene, men forstår nå etter en liten uke i gamet at man kan skrive gode innlegg og dårlige innlegg. Man kan ha mye energi en dag, andre dager spyr man av å tenke på at pcen skal skrus på. 

Helt ærlig, jeg brukte 8 timer om dagen MINST de første 5-6 dagene. 

Det ga meg så klart en kickstart og en enorm fordel i form av å toppe aktivlister, skrive mye, spre energi og være på hugget. Nå har jeg innsett mye fakta - og det er fakta som knekker flest mennesker. Det å vite at man er utilstrekkelig, eller at man har vann langt opp til ørene, ja til og med over hodet. Det blir vanskeligere å motivere seg, fordi jeg vet dette kan ta måneder, kanskje ett år. Og selv på et år kan det feile. Fra start hadde jeg bestemt meg for å være positiv hele veien.

106. Flestlesere (522)
I dag var jeg nummer 106 - med 522. Det er leserrekord. 

For hvis jeg ikke var positiv ville det smitte over på deg som leser denne teksten nå. Surne bloggen. Tape ansikt - og synke nedover på listene. Målet var å stige HVER dag for å hele tiden kunne holde en positiv tone både i eget hode og på bloggen.

I dag har jeg nådd frem til i allefall én person.
http://emiliesskap.blogg.no/1405365261_anbefaling_av_blogg_s.html 

Emilie skriver det som jeg skulle sagt det selv, men jeg gjør jo ikke det - det er hun som skriver det - og da betyr det 100 ganger mer. Bare tanken på at jeg nådde frem til én person med mitt fulle budskap betyr MER enn å toppe listene. Det betyr MER enn å fullføre prosjektet - og MER enn å lykkes med blogg.

For hva om jeg toppet listene for feil grunner, ble berømt som blogger, og ingen egentlig forsto hvorfor?

 #hvordan # #lesere #høyere #lesertall  #blogg #penger #prosjekt #topplista 

 • 14.07.2014

GIR BORT IPHONE!

Hei på deg.

JEG GIR BORT EN IPHONE 4S.

Hvordan kan du få den? Lik innlegget - og du er med i trekningen.


Reglene er helt enkle. 

1. LIK DETTE INNLEGGET (facebook-like)

2. LEGG IGJEN E-POSTEN DIN / ELLER BLOGGEN DIN

3. Jeg gir alle E-postene et nummer etter når man skriver seg opp, og legger de inn i random.org - og trekker vinneren søndag 20/7.

Konkurransen er  IKKE sponset. Dette tar jeg meg av. Selvfølgelig med lader og ulåst - denne er klar til bruk. Kan bytte farge på telefonen om ønskelig til alle regnbuens farger. Grunnen til at jeg kjører denne konkurransen er for å få litt mer publisitet på facebook og muligens litt spenning inn i bloggverdenen. Jeg er ikke så fornøyd med alle premiene som kjøres på alle blogger, og det er stort sett jente-premier, så derfor kjører jeg en litt biseksuell premie, som begge kjønn og alle aldri får nytte av. Bruk selv, selg eller gi til noen du er glad i. 

MERK: Byttet tittel på innlegget, og derfor er det 15 stk som ikke er registrert i dette innlegget, men jeg har full kontroll på de. 

Ønsker DEG lykke til, så får vi håpe det blir du som vinner.

Jonas

 • 13.07.2014

Disse bloggene burde du lese: ER DU EN AV DE?

Hei og god natt. Jeg mener dag, kveld, morgen.

Jeg slet veldig med å velge ut noen blogger, så jeg bestemte meg i går for at jeg skulle ta fire, ettersom to ble så lite. Det er utrolig mange der ute som gjerne skulle vært tatt med - og jeg håper å kunne lage en ny mulighet litt senere, kanskje hvis jeg har enda flere lesere og sånn sett kan gi enda mer tilbake til dere. Takk til alle som meldte seg på!

Utvelgelsen er på alle måter tilfeldig. Jeg bare smacka opp de som kom inn, og bare valgte ut et knippe å se på. Jeg kunne ikke ha med alle 100 i vurderinga, men leste igjennom flere av innleggene og lagde meg et så godt inntrykk som man kan i en sånn situasjon. Uansett, burde alle sjekke ut bloggene, for alle har et bra innhold. 

1. http://denlykkeligeamateur.blogg.no/

Som hun skrev selv i selve posten min, ligger hun på rundt 10 lesere hver dag, og det forteller meg at det er en undervurdert blogg

.

Bloggeren heter Mona og som hun selv skriver er bloggen en "godtepose". Det er utrolig mye forskjellig som blir tatt opp, men mange gode temaer og helt ærlige meninger. Det er også noen heavy-loads oppskrifter der, noe veldig mange bloggere er flinke til å dele, og jeg mener det er et stort pluss. (men minus når jeg er sulten og butikken stengt.) Alt i alt så er det en veldig orginal blogg som ikke prøver å kopiere noe fra andre, og det gjør den verdt å gi et forsøk.

2. http://cathrinehenriksen.blogg.no/

Morsomt at denne ble med i utvelgelsen, da dette er en av bloggene jeg har vært aktiv på, og som har vært desidert mest aktiv på min. Morsomt å kunne skrive noen ord om denne bloggen, som bør sjekkes ut.

 

Navnet er da såklart Cathrine. Turte vel nesten ikke å ikke anbefale å sjekke ut denne, da hun kunne gitt hvem som helst grisejuling. Beinhard, blogger blant annet om treningshverdag, men også tanker rundt forskjellige ting og sitt eget liv i sin helhet. Hun gir mye av seg selv, både i tekst og bilder. Mulig det er endret design der, fordi jeg synes det har blitt så mørkt nå, Cathrine! Jeg liker det bekmørkt, men jeg vet enkelte ønsker det hvitt. Uansett så er det innholdet jeg mener er det essensielle, og der kan jeg anbefale bloggen som en tøff og ærlig blogg - som fortjener mer oppmerksomhet.

3. http://birtheblirlege.blogg.no/

Birthe er en utrolig positiv person som skriver mange innlegg som får meg til å smile. Hun studerer medisin, og vi følger henne i livet og mot drømmen om å bli lege.

Det er en blogg med et lett og lystig humør, men som også streifer mange seriøse temaer. En veldig balansert og fin blgog, som jeg personlig synes det er veldig spennende å følge med på. Jeg skal være ærlig og si jeg skulle ønske designet hadde en annen farge, men variasjonen i innleggene, bildene og en veldig velskrevet blogg gjør den så absolutt verdt å følge. Tommel opp.

4. http://lillebenedikte.blogg.no/

Benedikte sin blogg har jeg lest omtrent fra første dag jeg registrerte denne, så jeg er godt kjent der. Design og hele bloggen er et godt stykke arbeid og alt er veldig godt gjennomført. Jeg velger å anbefale henne, da jeg tror hun har potensiale til å nå ut til veldig mange flere, selv om bloggen allerede i dag er profilert.

 

Det er en typisk jente-blogg, og hun oppfyller mange av kriteriene som dagens toppliste har. Hun skriver bra, har mange fine bilder, og skriver om både klær og sminke. Jeg synes dette er en av de bedre bloggene i denne sjangeren og gir henne en ekstra oppmerksomhet her!

 

Lykke til med lesningen folkens! :)

* Lest noen av disse før? 

 #hvordan # #lesere #høyere #lesertall  #blogg #penger #prosjekt #topplista #anbefaling

 • 12.07.2014

DAG 10 - Gir jeg opp etter 100 dager?

Hei, alle sammen!

Jeg tenkte å skrive et litt langt innlegg, som man bare får ta seg tid til å lese om man vil bli bedre kjent med hvordan jeg ser på dette prosjektet, og hvordan jeg mener det har gått til nå, iøpet av de første 10 dagene. Jeg kommer i dette innlegget til å snakke om starten, lesertallene, hva som driver meg, regnskapet og veien videre.
Frisk start. Enkle mål.
Dag 1 var målene enkle å nå. Jeg har faktisk skrevet ark for hånd for hver enkelt dag. "Dag 1, Dag 2" osv. Her har jeg fyllt inn litt hvilke ting jeg skal forsøke å få til, hva jeg skal skrive om, litt hva jeg skal lete etter på nettet osv. Det er fra store linjer til små delmål. Et mål første dag var å ikke bruke penger på bloggen. Et annet var å få over 100 lesere. Begge disse fikk jeg til, men dette var som sagt små mål, og om jeg bare hadde dette som mål hver eneste dag hadde bloggen hverken hatt fremgang, eller blitt veldig spennende.

Ivrer etter lesertall?
Hovedgrunnen til at jeg fokuserer så mye på lesertallene, er fordi dette er tematikken i bloggen min. Hvis jeg brått lagde en personlig blogg om hva jeg liker å spise, ha på meg og gjøre, så mister man fokus i bloggen. Det kan godt hende dette ville vært mer "populært", og at min reise og mitt eksperiment er kjedeligere, men da vil jeg heller ha færre lesere for å skrive om det jeg faktisk prøver å oppnå. Dag 2 hadde jeg litt spennende prosjekt, der jeg bestemte meg for å sjekke topplisten i alle byer, og fortelle de som ledet i sin by, at de gjorde det. Både for å sjekke hvordan folk responderte på det, og fordi jeg tenkte det var veldig hyggelig å få en liten reminder på arbeidet de legger ned. Det er mange gode blogger der ute som det er vanskelig å oppdage, og det har jeg fått litt erfaring med å finne nye blogger.

Det er sånn at jeg er genuint interessert i hvordan bloggverdenen fungerer, fordi jeg ikke helt forstår alle mekanikker, og derfor sjekker litt stemninga for forskjellige ting. Responsen jeg får tar jeg til ettertanke, og bekrefter/avkrefter det jeg trodde fra før. Mye har blitt bekreftet, det kan jeg si.

Menneskene driver meg
Jeg fikk etterhvert kommet i kontakt med litt forskjellige bloggere, har snakket med mange, har blitt venn med en del, har fått mange hyggelige erfaringer. Jeg leser fortsatt ganske mange blogger / sjekker om de har oppdateringer. Jeg er spent på hvor lenge jeg orker å lese såpass mange, hehe. Det er moro, men det tar mye tid - tid som kunne vært brukt på mye i disse sommerdager. En annen ting som sluker tid er egen blogging. Det tar tid i tankekraft, og mye tid på innlegg, kommentering, svar og mye mer. Det er som en deltidsjobb jeg jobber 100% i.

Regnskap
Jeg har sett noen kommentere at det ikke er en like stor prestasjon å nå toppen om man bruker penger. Vel, jeg har kjøpt et design for 75, og blogshoutet 5 eller 6 ganger, har ikke den fullstendige oversikten der. Så det beløper seg vel på litt over 200 kroner nå. Jeg kunne gjerne brukt både mer eller mindre, men jeg har ikke tenkt så nøye over akkurat dette, annet enn å bare bruke de redskapene og verktøyene jeg mener jeg trenger.

Veien videre - Gir jeg opp etter 100 dager?
Det blir mentalt tøft. Jeg vet juli er den måneden det kanskje er færrest norske ungdommer og eldre som bruker pcen sin. Alle har mye tid til det, men heldigvis har vi fint vær. Klarer jeg å komme meg igjennom juli uten å knekt ryggen på bloggen, så vil det være store muligheter. Jeg jobber med å blogge jevnt, ønsker ikke å bikke under 300 lesere pr dag, men vil helst være på 400-500 nå. Det koster litt krefter i form av at jeg selvfølgelig har færre faste lesere enn mange av de på topplista. Jeg er tross alt ganske ny - og det er ikke så mange som kjenner meg skikkelig, jeg håper mange vil bli bedre kjent etterhvert. 

Jeg kommer til å kjøre en spørsmålrunde i nær fremtid - men først skal jeg anbefale fire blogger i morgen, og kjøre i gang en konk på mandag.
Ingenting er quick fix i denne bransjen, og jeg ønsker å  

Uansett om du blir en fast leser eller ikke. Kan du gjøre en ting for meg?

- Fortell meg hva du synes om bloggen. Hva gjøres bra, hva gjøres dårlig?
- Hva vil du vite om min vei mot flest lesere?
- Hvilke tips burde jeg bruke / sjekke ut for å nå målet?

Jonas

 • 10.07.2014

En meget god sang, fra en ung kar!

Denne sangen fikk jeg høre om gjennom blogg.no! Uten å sammenligne de, for dette er en helt annen sjanger, men etter min musikksmak.

Grunnen er at jeg mener denne sangen faktisk har et potensiale man ikke hører alt for ofte fra en ung kar. Han er bare 16 år, kommer fra Bergen, og jeg er så heldig å få prata litt med han allerede, og fikk han til å publisere denne på youtube. Fra før ligger den også på spotify.

Anbefaler også alle som synes dette er like bra som det jeg mener det er, å dele/like innlegget og gjerne gi gutten mer omtale, for jeg tror dette kan bli utrolig bra

Så hør låta, og fortell hva du synes om den!

For de som er interessert i å lese bloggen hans; Trykk HER

* Hva synes du om sangen?

- Jonas

 

 #hvordan # #lesere #blogg #justin #bieber #talent#prosjekt #topplista #gutteblogg #høyere #lesertall

 • 09.07.2014

La sponsorene komme til deg! Og tjen penger på bloggen!

Dette innlegget er ikke betalt reklame, det er bare reklame - fordi jeg tror det er mange der ute som er interessert i å vite om forskjellige måter å tjene penger på bloggen sin uten å måtte kontakte sponsorer selv.

Etter det jeg har skjønt og lest meg opp på - er det ikke antall lesere som har så mye å si på denne siden, det er mer at du må oppgi hva bloggen din handler om, og hvilken målgruppe du retter deg mot - og treffer. Pluss lesertall så klart. Skriver du om en spesiell nisje, og har 200 lesere rundt dette, kan det være en sponsor som tar kontakt med deg, og vil ha annonser på din side. Sponsetblogg er bare formidlingen mellom deg og sponsor.

- Med Sponsetblogg slipper DU å kontakte sponsorer, de tar kontakt med deg!

Siden http://sponsetblogg.no/ Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg og fylle ut et skjema, så får du mail og ett tilbud om sponsorer som passer helt perfekt til akuratt DIN blogg! Veldig, veldig lett!

Det eneste du trenger å gjøre er å besøke sponsetblogg.no

Der skriver du da inn hva bloggen handler om, osv, og vil da få tilbud på mail. Jeg har fått et par, men det å få gavekort på klær osv er ikke noe for meg, og jeg er usikker i utgangspunktet på om jeg skal reklamer, da måtte det vært noe veldig lukrativt, eller noe jeg virkelig sto inne for.

Hvis du ikke har hørt om SponsetBlogg før og har vurdert å sjekke ut muligheter for å sjekke ut sponsorer, uten å orke å forsøke å kontakte noen, så er i allefall dette ideellt. Hvis du ikke trenger/ønsker sponsorer så blir jo innlegget litt unyttig, men samtidig fikk du jo lære noe nytt. Og det trenger vi!

* Har du registrert deg på sponsetblogg.no ?

 • 09.07.2014

Andre dag på rad med OVER 430 lesere!

Gratulerer med dagen! 

Eller hei og hopp, som det også heter.

Gårsdagens lesertall: 430. Det betyr at det er over 400 to dager på rad. Det er på veien til noe stort. Tallene er jeg utrolig godt fornøyd med. Det blir vanskelig å gjenskape det, vanskeligere å passere det. Hver dag er en ny mulighet for å nå målene dine. Hver dag kan du få til noe bra. Det er målet mitt med denne dagen også, og jeg skal forsøke å levere innenfor bloggformatet.

Hvorfor flestlesere? Les HER 


Topplisten: 138 plass

Det er 18 plasser ned.. Men da går vi bare 28 frem i dag!

Gutter: 17 plass

En gutt er et menneskebarn av hannkjønn, i motsetning til ei jente, som er et menneskebarn av hunnkjønn. En voksen person av hannkjønn blir omtalt som en mann. En ung mann som ennå ikke har tiltredd de rollene som rent miljømessig forventes av en mann, kan også omtales som en gutt, for eksempel i sammensetninger som en ung gutt, det vil si «en ung mann», gårdsgutt eller tjenestegutt.

18-24år: 54 plass

54 (femtifire) er det naturlige tallet som kommer etter 53 og kommer før 55. 54 er et partall.

54 er atomnummeret til Xenon.

54 er LIV i romertall

 
Oslo: 36 plass

Fjern de nettavisenbloggene så er jeg nesten nr 1 der! Hehe, neida.

Aktiv: 5 plass

Dessverre en ny femteplass. Get active!

Pluss: Ikke i dag!

Out of touch.

Bloggtoppen: 113 plass

Hva.. er .. dettte... 

Takk til deg som er innom!

* Hva skjer i dag?? 

- Jonas

 #hvordan # #lesere #blogg #penger #prosjekt #topplista #gutteblogg #høyere #lesertall

 • 08.07.2014

FØRSTE VIDEOBLOGG

Dog ikke for denne bloggen, men en tre år gammel video som var min først videoblogg - for min forrige blogg.

Jævlig flaut. Men kos dere, jeg byr opp for dere for å få flest lesere!

 

- Hva synes du?

- Jonas

 #hvordan # #lesere #blogg #penger #prosjekt #topplista #gutteblogg #høyere #lesertall #videoblogg

 • 08.07.2014

Slik blir du mest lest!

Damn straight!

 Du må ha det riktige utstyret for å bli mest lest. Du må sette av mye tid for å bli mest lest. I det hele tatt må du ofre mye for lesertallet - eller du kan la det gå sin naturlige gang. Det vil ta lan tid.

Jeg tror jeg kan klare det. Hvis jeg ikke trodde det var realistisk hadde jeg aldri startet bloggen. Jeg har fortsatt mye å lære som blogger og om bloggverdenen. Jeg er ikke en typisk blogger. Se på det som en marsboer på jorden, en sommerfugl i vinterland. Jeg liker bloggverdenen, den er unik, egenaktig, den er spennende. Dog, litt for likt det som skjer på topp 60. Jeg har lett mye i bloggene i de forskjellige byene, på lavere topplister, bare bladd meg gjennom. Det er utrolig mye gull der ute. De beste bloggene har sjeldent de beste lesertallene - det er en klisje, men jeg tror det stemmer til en viss grad.

Igjen mener jeg det har en relativt klar sammenheng med lesertallene i seg selv å gjøre. Noen band kan spille sinnsykt god musikk, så blir man oppdaget. Det kan gå både den ene og andre veien. Det kan ta av helt, det kan bli for kommersielt. Misforstå meg rett - denne bloggen er kommersenes kommers. Kommersiell er utsolgt her, her må du kjøpe opp butikken. Men jeg mener jeg ser det litt utenfra fortsatt, før jeg omsider blir sugd inn i bobla, så har jeg ett bein i begge leire. Jeg prøver å være kritisk mot bloggsirkuset, men menneskene jeg har snakket med, sendt meldinger til, har som venn, kommenterer hos, får kommentarer av - det er bare hyggelige folk å spore. Det er helt nydelig! Takk til hver og  én.

Nå handler det om å jobbe seg opp den stigen av en liste, bli nr 1 - og jeg skal huske hvor jeg kom i fra. Det var dere som leste dette innlegget dag 7, som bidro til at det ble mulig. Husk det. Dette innlegget er fremtid i går, fortid i morgen. I dag blir i går i morgen ;)

* Er det realistisk å få mest lesere? Eller flest lesere som jeg heter.

Peace out.

- Jonas

 #hvordan # # mest #lesere #blogg #penger #prosjekt #topplista #gutteblogg #høyere #lesertall

 • 07.07.2014

Han veier bare 8 kg, men er allikevel den største

.. Katten jeg vet om! Gandalv er en fantastisk fyr, som jeg føler fortjente et eget innlegg dedikert til seg selv. Han har den lengste halen, flest floker i pelsen, han er ikke intelligent, men veldig snill og behagelig. Gandalv blir fort redd, og glemmer ofte hvor stor han er. Han er bare 1,5 år, og jeg har tro på at han blir en real jeger når han blir eldre. (Han har tatt med en levende fugl inn) Så litt kan han om kattelivet..

Gandalv er en Maine Coon - verdens største katterase. Og det er en relativt annerledes katt. Venner du deg til disse, er det bare rart å møte på en mindre katt igjen. Hannene kan veie 10-13 kg som fullvoksne, noe de er i en alder av 4 år. Så jeg har fortsatt stor tro på 4 ekstra kg på denne kroppen!

Uansett - her er noen utvalgte bilder av den grå.

Gandalv sammen med mamman sin! Blue Crystal. Gode venner, sånn nesten hele tiden.

 

Mest galante fyren jeg kjenner. No kiddin, på sitt beste er han stjerne.
* Har du katt?

* Hva synes du om disse firbeinte skapningene? 

 

- Jonas

#maine #coon #katt #flest #lesere #penger #blogg #hvordan #bli #les

 • 06.07.2014

TIDENES MINST POPULÆRE BLOGGINNLEGG

Men jeg kan ikke dy meg.. Det blir for vanskelig å skjule gleden.. over at Brann KNUSTE Viking 2-0. Regner med at dette er tidenes minst populære blogginnlegg da jeg har et inntrykk av at fotball er det minst populære temaet i bloggverdenen. Jeg kan forstå det, men la oss ha en dag der vi bytter ut sminke med fotball?

(foto: Brann.no)

'

Viking - Brann 0-2

Grønner, Orlov

       
  21 A. Vindheim 6  
  30 J. Grønner 6  
  3 E. Hanstveit 5  
  27 E. Demir 5  
  22 A. Askar 5  
  8 F. Haugen 5  
  17 S. Badji 7  
  26 K. Skaanes 5  
  29 K. Barmen 4  
  10 J. Orlov 5  

Uansett. Jeg prøver å få FLEST lesere, så dette blir nok siste innlegg om fotball. Men som sagt, en viktig seier. Forstå det!
JADDA! Og gullet skal hem til Bergen.

* Hater du fotball?

- Jonas

#hvordan # #lesere #blogg #penger #prosjekt #topplista #fotballblogg #høyere #lesertall

 • 06.07.2014

JEG HAR NORGES 155 MEST LESTE BLOGG

Hei og hopp!

277 norske lesere er tallet.

Det er en milepæl. Allerede etter tre dager har flestlesere.blogg.no inntatt hovedlisten, på en "beskjeden" 155 plass. Pilene peker oppover etter gårsdagen, og det blir tøft å følge det opp i dag. Hadde en bloggshout, var innom mange blogger, og fikk endelig opp facebookside for bloggen som du kan se HER. Vil publisere ting litt på forskudd der, så det blir en fordel å følge med på den! Dessuten jobber jeg med twitteraccounten, og toolbaren på siden her - som jeg håper vil gi en bra opplevelse. Designet har jeg purret på.

Topplisten: 155 plass

Veldig fornøyd! Det er tross alt ikke mange dager siden denne bloggen ble startet. Det er vel 3-4 dagen, og vi ser allerede nå muligheter. Bloggen skapes mens den skrives, og den har magnetisme mot toppen.

Gutter: 17 plass

Begynner å krangle meg inn mellom gamle helter og Nettavisens bloggere.

18-24år: 66 plass

66 (sekstiseks) er det naturlige tallet som kommer etter 65 og kommer før 67.

66 er et partall.

66 er atomnummeret til dysprosium.

 

66 er LXVI i romertall. (wikipedia)Oslo: 42 plass

Oslo (mellom 1624 og 1925 Christiania, fra 1877/1897 også skrevet Kristiania) er Norges hovedstad og største by. Fylket og by-kommunen ligger i det sentrale østlandsområdet, innerst i Oslofjorden og har 634 463 innbyggere (pr. 1. januar 2014).[1] Sammen med ti nærliggende kommuner utgjør tettstedet et sammenhengende storbyområde med 925 228 innbyggere (pr. 1. januar 2013) [2], hele Stor-Osloregionen hadde 1 520 817 innbyggere (pr. 1. januar 2014)[3]. Nabokommunene er Bærum og Ringerike i vest, Lunner i nord, NittedalSkedsmoLørenskog og Enebakk i øst, og Ski og Oppegård og Nesodden i sør. Oslo er, som eneste norske kommune, også et fylke, og står dermed i en spesiell situasjon når det gjelder lokal forvaltning.(wikipedia)

Aktiv: 7 plass

Aner et lite mønster her.. Var nr 3. Ble nr 5. I dag nr 7. Jeg mister aktiviteten! Eller gjør jeg det? Hmm.

Pluss: 44 plass

Så lenge man er på plussiden så er alting godt?

Bloggtoppen: 127 plass

Vet fortsatt ikke hva dette er. Hjelp? 

Målsetninger videre:
* En konkurranse så fort som mulig
* Større oppmerksomhet rundt denne siden  
* Topp 60

Disse målsetningene har jeg så klart variert grad av tålmodighet på, men det skal jobbes steinhardt fremover.

- Hva er dine målsetninger videre med bloggen din?
- Jonas 

 #hvordan # #lesere #blogg #penger #prosjekt #topplista #gutteblogg #høyere #lesertall

 • 05.07.2014

LESERTALL: Hvordan påvirkes du av de?

Noe jeg har tenkt over her på blogg.no, og som var noe av motivasjonen bak å starte denne bloggen var dette med topplistene her. Det finnes flere bloggere som har vært på topplisten 1 dag, men det er vanskelig å bli værende. Hvordan påvirkes man som blogger når lesertall går opp og ned? 

Ta et gitt scenario. Sophieelise har den mest populære bloggen den siste tiden. Hun er nå mer kjent for bloggen sin enn alt annet hun har gjort i sitt liv, selv om bloggen egentlig ikke skulle være en så stor del av livet hennes. Men hva om lesertallene dalte, folk ble lei, og hun havnet utenfor topplista? Kan man ta det som en fornærmelse at noen slutter å lese bloggen din?

Mitt poeng er,  jeg tror de fleste starter en blogg i utgangspunktet kun for å tømme hjertet sitt, få brukt kreativiteten, og vist omverdenen litt av hvem man er og hvordan mantenker - men om den blir populær er det umulig å ikke påvirkes av det, fordi det er ekte mennesker bak hvert eneste lesertall. Men om målet er å nå toppen, vil da bloggen miste poenget sitt når man havner der? Jeg er motivert for å nå toppen, og ser ikke for meg at det ikke er noe jeg kan trives med, men om jeg ville klart det, betyr det samtidig at jeg har et ansvar ovenfor de som leste bloggen fra starten av for å være like sulten og tørst etter å bli værende på toppen, som jeg var i starten. Hvis ikke har min blogg blitt påvirket av lesertallene.


Hvorfor flestlesere? Les HER 

Mitt mål er definitvt gode lesertall, men det viktigste er at de samme som har lest bloggen fra dag 1, eller første dag de så den får en god opplevelse og vil lese videre. Løssalgsaviser er bra, men jeg ønsker abonnenter. Kun da vil jeg få den feedbacken jeg ønsker meg, og oppfylle det prosjektet jeg ønsker å få til. 

Send meg en mail på sk.bech@live.no om du har tips!

Føler du deg påvirket, eller har du blitt det på en tidligere blogg i negativ eller positiv forstand?

- Jonas

#hvordan # #lesere #blogg #penger #prosjekt #topplista #gutteblogg #høyere #lesertall

 • 05.07.2014

NUMMER 21 I NORGE: Med i 6/7 kategorier!

Hei og hopp!

Fra å være med i 4/7 kategorier "dag 1" har jeg andre dagen med statistikk blitt med i 6/7 kategorier. Det er imidlertid bare 30-40 lesere fra å være med i alle. Det er målet, og målet er å klatre på samtlige hver eneste dag. Det er et fårete mål, men det er sånn jeg liker det. Forhåpentligvis er det slik du også synes det er best! Her kommer dagens statistikk. Kos dere med den!

Hvorfor flestlesere? Les HER 

Gutter: 21. 

- Dette er kategorien jeg føler det er riktigst å sammenligne seg i, i allefall i starten. Alle de andre indikerer forskjellige ting, men denne slår fast 21 mest leste blogg av en gutt i Norge. Mange av de foran meg er "blogger" som Nettavisens egne journalister driver.

18/-24: 89. 

- Ikke mye å si på denne. Hyggelig tall. Var vel rundt nr 122 her i går. 

Oslo: 53

- Oslo er Norges største by, så det er også byen det er vanskeligst å krige om topplasseringene i. Men jeg skal bli størst i egen by også. Eller flytte til Bøkn og bli mest lest der.. Vi får sjå!

Bloggtoppen: 188

- aaaner ikke. Denne har med litt færre blogger enn topplisten, og derfor er jeg med her. (Takk?)

Aktiv: 5

- Alltid gode tall her. Kanskje ikke et mål å toppe akkurat denne listen da den ikke sier noe om hvor mye lest man er.. Registrerer dog at andre blogger publiserer mange flere innlegg, uten å slå meg på denne listen (?)

Pluss: 26

- Hyggelig å øke litt i % også! Hadde blogg.no registrert min ene leser fra 2/7 hadde jeg gått i 1500% pluss i går, men jeg tar med meg disse 55% også, og jobber for å klare det samme i dag!

Gårsdagens resultater: HER

Alt i alt hyggelig lesning. Jeg må opp litt for å være representert overalt, men jeg hadde ikke regnet med å bygge Rom på én dag - jeg har nemlig satt av en hel UKE!

Så, fremover skjer det litt forskjellig. Kommer nok til å forsøke litt ulike sprell, har noen konkurranser i hodet.. Så får vi se om jeg får lagt ut noe i nær fremtid. Må tenke litt hardt både på spilleregler og premier før det lanseres. Men det kommer! 

Ha en fortsatt god morgen og ikke minst fin helg!
- Jonas 

#hvordan # #lesere #blogg #penger #prosjekt #topplista #gutteblogg #nummer #21

 • 04.07.2014

Slik fungerer Bloggtrafikk

I mitt forsøk å bli Norges mest leste blogg tar jeg forskjellige ting i bruk hver dag, for å forsøke å nå målet. I dag har jeg registrert meg på en side jeg husker fungerte veldig godt forrige gang jeg blogget, og som jeg er spent på nå. Nemlig Bloggtrafik.se. 

Registrer deg: HER

Siden fungerer slik at du surfer igjennom andre blogger og får 1 garantert besøk tilbake etter å ha besøkt 2 andre blogger. Så havner man selv inni systemet når man har opptjent seg poeng, og man vil etterhvert bli besøkt av de andre som bruker tjenesten. Det er en del norske blogger man møter på her, men mange av de er innaktive. Man får sjekket ut litt forskjellig, men man får også 30 garanterte besøkere bare av å registrere seg, for å teste det.

Kan anbefale det dersom det fzngerer like godt som i 2011/12.

- Det andre jeg har gjort i dag, er å forsøke å bevisstgjøre en del bloggere på at de faktisk ligger godt an i sine byer. Har sjekket litt lister og kommentert litt rundt, slik at folk kanskje er mer obs på at de får til mye, og er viktige lokalbloggere.

Lykke til med bloggingen og lesertallene! 

Har du tips til hva jeg bør gjøre videre for å nå toppen?

#hvordan # #lesere #blogg #penger #prosjekt #topplista #gutteblogg #bloggtrafik

 • 04.07.2014

NUMMER 29 I NORGE: Vi er i gang!

God morgen, alle sammen! 

Dette bloggprosjektet er et prosjekt jeg håper blir en såkalt selvoppfyllende profeti. Det vil si at man bestemmer seg for at noe skal bli sånn på forhånd, og hvis nok folk tror på det, så vil det til slutt skje, fordi alt annet virker utenkelig.

Eksempel: En aksjemegler forteller mange at en aksje kommer til å synke, derfor burde du selge. Hvis mange nok selger sine aksjer i dette selskapet, vil faktisk aksjen synke. En selvoppfylt profeti, fra aksjemegleren. Noen gang gjøres det bevisst, andre ganger ubevisst. Nå kjører vi på, for å skape en bevisst én på denne bloggen.

Uansett, her er gårsdagens resultater fra topplistene på blogg.no:

- Gutter: 29 plass.

- Aktivlista: 3 plass.

- Oslo: 68 plass.

- 18-24 år: 122 plassDagens mål: Ta en titt på diverse "blogglister", topper, og alle mulige widgets og funksjoner. Håper på tilbakemelding angående design hos Silje Lien. Besides får jeg vel lese litt på DIN blogg, og kanskje legge igjen en kommentar også!

For so long, my friend.

- Jonas

#hvordan # #lesere #blogg #penger #prosjekt #topplista #gutteblogg 

 • 03.07.2014

Madcon: SKJULTE SKATTER

Madcon er for mange kjent som en internasjonal rapduo, med store singler som har slått til på Bilboard-listene så vel som VG-lista. De gjorde et meget godkjent tv-stunt under Eurovision året Norge arrangerte, og er kjent for utrolig mange mennesker verden over. Men hvor kjent er de norske rapsangene for deg?

Eurovision-stuntet: "Glow" HER

Contact
Faktaer at Madcon produserer kvalitet i alle sine album. "Contakt" byr på en rekke gode sanger. Faktisk helt i norgestoppen av rap. Jeg har hørt mye norsk rap. Gatas, Karpe, Tommy Tee, Don Martin, Kaveh, Lars Vaular, og alle de som ikke er nevnt også. Mye lokal rap fra "Gatekunst". Tungtvann. Alle de store. Men jeg har enda ikke hørt mye som måler seg med toppsangene fra Contact.

Her er de du høre

.

Madcon feat Vinnie - Hummer og Kavviar

Lyrics: HER

Madcon feat Envy- Sjokk:  (Nico & Vinz før navnebyttet)

Lyrics: HER

Madcon feat Chiraq - Jaget

Lyrics: HER

Det skal sies at Madcon har med seg TOPP norsk hjelp på alle tre sangene, men then again. Hvem er de største stjernene? Vinnie, Nico & Vinz og Chiraq gjør gode vers, men både Yousef og Tshawe gjør hvert sitt vers i sangene, og presterer som bare rakkern på norsk. Fantastisk. Er litt reklame for Rapgenius her og - men det fortjener de. Makan til gode oversettelser på norske sanger skal du lete lenge etter. Ikke mange som gidder.

Som de sier selv i "Sjokk". Hun fikk sjokk da jeg rappa på norsk!

Ha en fortsatt herlig dag brur! Og søster.
- Jonas 

 #hvordan # #lesere #prosjekt #topplista #gutteblogg #madcon #anmeldelse

 • 03.07.2014

Helt om natten: HELT OM DAGEN

Okey. Jeg lagde en blogg i går. Det prosjektet ønsker jeg å jobbe videre på i dag. Jeg har hatt blogger med kortere levetid enn denne. Men også en god del lengre - heldigvis!

Hva gjør vi nå? Spre bloggen til alle dine venner, så er vi mål! Neida. Dette er et møysommelig arbeid, og jeg vet at ett år er kort tid i denne bransjen. Men en time er 1/24 av en dag, og en dag er 1/365 av et år. Tiden flyr. Så.. Hva gjør jeg aktivt for å nå målet?

1. Kontaktet Silje Lien. 
- Forrige gang jeg forsøkte å blogge aktivt var Silje Lien litt kjent, men virker nå å ha blitt en "guru" innen design på blogg.no. Hun er blitt proffere, og må tjene veldig godt, utifra hvor mange blogger jeg ser bruker henne nå. Jeg har et mål om å ikke bruke for mye penger på denne bloggen, for å ikke "jukse" meg til toppen, men hørte om hun kunne reformere et tidligere design jeg var godt fornøyd med. Time will show.

2. Jeg leste MYE blogg i natt!- Kommenterte de jeg hadde noe vettugt eller halveis vettugt å gi respons på. Kudos til gode blogginnlegg på nattestid, men jeg er helt sikker på at jeg vil finne flere interessante saker hvis jeg får lest litt dagblogg også. Uansett har jeg også lagt til en del folk, kanskje deg(?) som ser interessante ute, da jeg har funnet ut at man får opp de innleggene på en egen side. Kan huske det var sånn før og. God funksjon! (ikke spam meg)

3. Idémyldring.
Forsøkt å stake ut kursen videre, men det var umulig for meg, så jeg velger å vakle videre og holdere informerte.

Dagen den 3 juli må brukes på å lære mer om bloggsjargong, forsøke å finne interessante blogger å lese, men også å lære fra, for å se hva jeg må jobbe med og proffe. Forhåpentlgvis får jeg snekret sammen noe. Crossed fingers. 

4. Gjøre bloggting
Nå må jeg vel ta bilder av frokost, abstrakte ting, ta på meg dagens outfit og lage meg salgsbloggen! Neida. Men joda. Vi hørs :D 

Vil du bli en av mine faste følgere i tykt og tynt? Send meg gjerne en epost eller en melding for tips til hvilken retning reisen vår skal ta! 

Prosjekt Flest lesere
- Jonas

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/0aba11254e97e875d2ed04167b66b7ef0079bed5 bare klikk HER

#hvordan # #lesere #prosjekt #topplista #gutteblogg #bloggdesign

 • 02.07.2014

Prosjekt: FLEST LESERE

Denne bloggen er startet som et prosjekt. Prosjektet gikk ut på å starte en blogg i motsatt ende av de fleste toppbloggene. Målet med denne bloggen er å få flest lesere.

Gjennom å bruke all kunnskap jeg har om blogging, skal jeg forsøke å skape en blogg som kan både meg og dere et nytt syn på blogging. 

Tidligere har jeg forsøkt å lage 3-4 blogger , der motivasjonen eller utleveringen har gjort at jeg enten har slettet innholdet, bloggen, eller sluttet å skrive på den. Jeg har vokst litt, sett blogging fra et utenfraperspektiv, og forhåpentligvis gått inn med nok pågangsmot til å gjennomføre prosessen.

- Min største prestasjon til nå: 4 plass på blogg.no via en lenke jeg fikk bakt inn på nettby. (Ble utestengt fra nettby pga dette)
- Mitt jevneste lesertall: rundt 400 pr uke.

- La oss være ærlige.
De fleste som starter en blogg starter den fordi de ønsker å bli sett/hørt/lest.
Har du få lesere, vil du mest sannsynlig motivasjonen.
Får du mange lesere vil folk mene mye om deg, og du vil kanskje slutte med den. 
Så hva er egentlig poenget? Jeg ønsker å teste ut hvordan min blogg vil påvirkes av lesertallene. Bloggen handler ikke om meg som privatperson, men hva jeg som blogger må gjøre for å oppnå å bli/være mest lest. 

Igjennom prosjektet flestlesere.blogg.no, håper jeg mine lesere vil ta eierskap i bloggen, og gi meg konstruktiv kritikk hele veien på hvordan jeg skal nærme meg målet ved å ha flest lesere på blogg.no.

* Det er målet. Er det realistisk?

I unummerert rekkefølge vil jeg blant annet endre bloggens design, struktur, skrivemåter, bruk av bilder, tekst og format. Alt for å nærme meg mitt mål, og forhåpentlgvis vårt felles mål.

I dag 2 juli, klokka 23:08, virker målet utrolig fårete.
Gjennom denne bloggen skal jeg holde dere oppdaterte på hva jeg har gjort for å nå målet, og hvor godt jeg når målet.
Ingenting skal holdes skjult. Og jeg vil stadig gi dere muligheten til å påvirke.
 

- Prosjekt: Flest lesere
Jonas 

#hvordan # #lesere #prosjekt #topplista #gutteblogg

 

 

hits